Венециански мазилки

Венецианска Мазилка Fortuna Marble

Венецианската мазилка е традиционна техника за довършване на стени, която произхожда от Венеция, Италия. Това включва нанасяне на множество слоеве тънка мазилка, за да се създаде гладка, полирана повърхност с фина дълбочина и блясък. Венецианската мазилка е известна със своя луксозен външен вид и способността си да добавя усещане за текстура и измерение към вътрешните стени.

Венецианските мазилки обикновено се прави от смес от мраморен прах и варова замазка, която след това се нанася върху стената с маламашка. След това мазилката се полира със специален инструмент, за да се създаде гладка, лъскава повърхност. Чрез добавяне на пигменти или използване на различни техники за нанасяне и полиране на мазилката могат да се постигнат различни цветове и ефекти.

Венецианската мазилка е издръжливо и дълготрайно покритие, което може да се използва в различни условия, от жилищни до търговски помещения. Освен това е може да се използва за създаване на различни визии, от модерни и минималистични до по-традиционни и богато украсени. Въпреки това е важно да се отбележи, че процесът на нанасяне на венецианска мазилка е сложен и отнема много време и трябва да се извършва от квалифициран професионалист, за да се гарантират най-добри резултати.

Декоративни Венециански Мазилки Fortunapaints

Издържливост и здравина на венецианските мазилки Fortunapaints

При правилно нанасяне, Венецианските мазилка е много издръжливо и дълготрайно покритие. Тя е известна е със своята здравина и износоустойчивост, което я прави популярен избор за зони с голям трафик като търговски помещения, коридори и фоайета.

Устойчивостта и здравината на венецианските мазилки се дължи на техният състав и качеството на вложените материали. Традиционната венецианска мазилка е направена от смес от варова замазка и мраморно брашно, която създава твърда, плътна повърхност. Акрилната Венецианска мазилка е направена с голямо съдържание на здрава, акрилна дисперсия и мраморно брашно. Когато е правилно втвърдена, венецианската мазилка може да устои на драскотини, начупване и напукване, които са често срещани проблеми с други видове покрития за стени.

Все пак е важно да се отбележи, че дълготрайността на венецианската мазилка зависи и от качеството на използваните материали, техниката на полагане и условията, при които се полага. Например, ако мазилката се нанесе върху повърхност, която не е добре подготвена, тя може да не залепне правилно и да се повреди с времето.

Като цяло, ако се прилага правилно и се поддържа добре, венецианската мазилка може да осигури издръжливо и дълготрайно покритие, което може да добави усещане за лукс и изтънченост към всяко вътрешно пространство.

Цветове

Венецианските мазилки на FORTUNA са предлагат в 28 специално подбрани, модерни цвята по каталог. Освен това, те имат възможност да бъдат машинно тонирани в над 20 000 нюанса. Може да се полагат както върху интериорни стени, така и върху разнообразни декоративни и дизайнерски елементи, които дават на стените уникален и естествен вид.

Нашите венециански мазилки се предлагат в различни цветове, текстури и покрития, което ви позволява да създадете уникален външен вид, който отразява вашия стил и индивидуалност.

Начин на полагане на венецианските мазилки Fortunapaints​

Подгответе повърхността: Венецианската мазилка може да се нанася върху различни повърхности, включително гипсокартон, мазилка и зидария. Повърхността трябва да е чиста, суха и без прах, мазнини или други замърсители.

Трябва да се отбележи, че венецианската мазилка може да бъде труден материал за работа, особено за начинаещи. Може да отнеме известна практика, за да постигнете желания вид и текстура и е важно да работите внимателно и методично, за да избегнете грешки. Ако не сте сигурни как да нанесете венецианска мазилка или нямате опит с мазилката, може би е най-добре да наемете професионалист.

Основни стъпки при полагане:

 1. Нанесете грунд за стена: Преди да започнете, уверете се, че повърхността е чиста, суха и без никакви остатъци от стара боя, ронлива шпакловка или мазилка. След това нанесете слой FORTUNA Грунд за стуко до постигане на равна, бяла повърхност. Изчакайте да изсъхне.
 2. Нанасяне на венецианската мазилка: След като грунда изсъхне, използвайте подходяща неръждаема маламашка, за да нанесете FORTUNA Венецианска мазилка (Marble или Grassello) на тънки, равни слоеве. Всеки слой трябва да се остави да изсъхне напълно, преди да се нанесе следващият. Важно е да използвате последователна техника и да нанасяте мазилката с еднакви движения, за да създадете еднакъв вид.
 3. Циклене и полиране: След като крайният слой изсъхне, използвайте маламашка, за да изгладите всички грапави участъци и да създадете полиран завършек. Тази стъпка изисква практика и търпение, тъй като се изисква опит и внимание към детайла.
 4. Накрая венецианската мазилка трябва да бъде запечатана с восък или вакса, за да предпазите покритието и да улесните почистването. За постигане на огледален мраморен ефект се нанася FORTUNA полираща вакса – финиш. Разнесеният равномерно слой вакса се изчаква да изсъхне напълно. Повърхността се полира равномерно с полираща машина, до постигане на гланцов ефект.

Техники за нанасяне на венециански мазилки Fortunapaints

Има различни техники за нанасяне на венецианска мазилка, всяка от които може да доведе до различен ефект. Ето няколко общи техники:

 • Традиционна: Това е техника, която включва нанасяне на мазилката на тънки слоеве и полирането й до висок блясък. Слоевете се полагате един след друг, като всеки слой се оставя да изсъхне напълно, преди да се нанесе следващият. Тази техника често се използва за създаване на гладко, полирано покритие.
 • Плъзгане: Тази техника включва използването на инструмент за плъзгане през мократа мазилка в определена посока, създавайки поредица от линии или ръбове. Това може да се направи вертикално, хоризонтално или диагонално, в зависимост от желания ефект.
 • Рисуване: Тази техника включва използването на специален инструмент за рисуване за нанасяне на линии, които да създадат ефект на текстура. Мазилката се нанася на тънък слой, след което инструментът се използва за създаване на модел или текстура в мократа мазилка.
 • Перлено стуко: При тази техника включва, след нанасянето и изсъхването на венецианската мазилка, повърхността се боясива с перлено покритие, като FORTUNA Velluto Regolare. Това може да стане в един или няколко слоя цвята, в зависимост от желания ефект.

Всяка от тези техники може да се комбинира и променя, за да се създаде широка гама от ефекти и покрития. Най-добрата техника за вашия проект ще зависи от вида, който се опитвате да постигнете, и вашето ниво на умения и опит с мазилката. Важно е да практикувате и да експериментирате с различни техники, за да намерите тази, която работи най-добре за вас.

Екологични

Бои и Декоративни Мазилки Екологични

Ние се ангажираме да ви предоставим не само красиви и артистични мазилки, но и такива, които са щадящи за околната среда. Нашите венециански мазилки са:

 • Екологични: не съдържат вредни химикали, включително летливи органични съединения (ЛОС), които могат да имат отрицателни ефекти върху качеството на въздуха в помещенията и околната среда.
 • Устойчиви: направени от естествени, устойчиви материали, които намаляват отрицателното въздействие върху околната среда.
 • Нашият ангажимент към околната среда се простира и върху производствените ни процеси, които дават приоритет на ефективността на ресурсите и намаляването на отпадъците. С нашите екологични венециански мазилки можете да подобрите красотата на Вашето пространство, като минимизирате отпечатъка си върху околната среда.

Всички продукти с марката Fortuna са водоразредими и съобразени с всички Европейски екологични норми.

Спецификация на венециански мазилки Fortunapaints

Marble Grassello di Calce Marmorino
Основа Грунд за венецианска мазилка Грунд за венецианска мазилка Грунд за венецианска мазилка
Покривност 4-5 м2/литър 4-5 м2/литър 4-5 м2/литър
Съхнене 6-8 часа при 20°C 6-8 часа при 20°C 6-8 часа при 20°C
Миене Да Да Да
Ефект Мрамор Мрамор Мрамор с точки
Начин на полагане 1-ви слой (основа) с маламашка, 2-3 слоя с маламашка, циклене, полиране с вакса 1-ви слой (основа) с маламашка, 2-3 слоя с маламашка, циклене, полиране с вакса 1-ви слой (основа) с маламашка, 2-3 слоя с маламашка, циклене, полиране с вакса

Почистване и миене на венецианските мазилки Fortunapaints

Бои и Декоративни Мазилки Миещи

Венецианските мазилки FORTUNA са произведени с високо качествени материали. Правлино нанесени те образуват твърда, гладка и гланцова повърхност, което предотвратява замърсяването на стените. Лесно се почистват с влажна гъба или парцал, като запазват начина по който изглеждат за много години.

Ето няколко съвета за почистване на стени, боядисани с нашите мазилки:

 • Използвайте мека, влажна кърпа или гъба, за да избършете внимателно повърхността на стената.
 • За по-упорити петна или мръсотия използвайте мек почистващ препарат и топла вода, за да почистите повърхността.
 • Избягвайте използването на абразивни или груби почистващи продукти, тъй като те могат да повредят повърхността на покритието.
 • За най-добри резултати почиствайте повърхността на стената редовно, за да изглежда свежа и нова.

С нашите декоративни венециански мазилки можете да се насладите на красиво и артистично покритие без да жертвате чистотата и поддръжката. Венецианските мазилки от Fortunapaints са проектирани да осигурят дълготрайно, лесно за почистване решение за вашето пространство, така че да можете да се наслаждавате на новия му външен вид години наред.

Приложение на венецианските мазилки Fortunapaints

Декоративните венециански мазилки на FORTUNA са универсални и могат да се използват за създаване на красиви декоративни покрития. Ето няколко препоръчителни приложения на нашите мазилки:

 • Жилищни интериори: венецианските мазилки са идеални за създаване на уникални и привличащи окото покрития във всяка стая на къщата. Използвайте нашите венециански мазилки, за да добавите текстура и дълбочина към стени, тавани, колони.
 • Търговски помещения: венецианските мазилки са чудесни за създаване на удивително впечатление в офис сгради, хотели и ресторанти. Използвайте нашите мазилки, за да добавите нотка изтънченост и елегантност към лобита, заседателни зали и зони за хранене. Те са лесни за почистване и имат дълъг живот.
 • Външни фасади: венецианските мазилки са издръжливи и устойчиви на атмосферни влияния, което ги прави идеални за създаване на артистични покрития върху екстериора на сградите. Използвайте нашите венециански мазилки, за да добавите нотка елегантност и характер към жилищни и търговски сгради. 
 • Акцентни стени: венецианските мазилки са идеални за създаване на акцент във всяко пространство. Използвайте нашите венециански мазилки, за да добавите текстура и размер към всяка стена, създавайки уникален и зашеметяващ ефект.

Без значение къде ще изберете да нанесете нашите венециански мазилки, можете да сте сигурни, че получавате висококачествен продукт, който се нанася лесно и осигурява дълготрайни резултати. Независимо дали сте собственик на жилище, дизайнер или архитект, нашите декоративни венециански мазилки са идеалният избор за създаване на красиви, артистични покрития, които със сигурност ще впечатлят.

Количка
Scroll to Top

КУПИ ПОВЕЧЕ - СПЕСТИ ПОВЕЧЕ

Вземете ДО 30% ОТСТЪПКА!

5% отстъпка, ако закупите 2 продукта

15% отстъпка, ако закупите  3 или повече продукта