Релефни Мазилки

Релефна мазилка Fortuna Rialito 800

Релефни мазилки са вид декоративни мазилки, които се използват за създаване на текстурирани шарки и дизайни по стени и тавани. Нашите мазилки Fortuna Rialito P200 и Fortuna Rialito P800 се правят от смес от естествени материали като кварцов пясък, мраморен прах, акрилна дисперсие и се нанасят в един или няколко слоя, за да създадат триизмерен ефект.

Релефните мазилки могат да се нанасят с помощта на различни инструменти, включително маламашка, шпакла или нанасяне с помощта на шаблон. Те могат да се използват за създаване на широка гама от ефекти и дизайни, включително на естествен камък, тухла, геометрични фигури, флорални мотиви или абстрактни дизайни. Крайният резултат е уникална и визуално интересна повърхност, която придава дълбочина и измерение на всяка стая. Тези мазилки могат да бъдат персонализирани с различни цветове и покрития, като матови, лъскави или перлени, за създаване на набор от визуални ефекти.

Издържливост и здравина на релефните мазилки Fortunapaints

При правилно нанасяне, Релефните мазилка са много издръжливо и дълготрайно покритие. Те са известни със своята здравина и износоустойчивост, което ги прави популярен избор, както за интериора, така и за екстериора.

Устойчивостта и здравината на Релефните мазилки се дължи на техният състав и качеството на вложените материали. Традиционната варова мазилка Travertino е направена от смес от варова замазка и мраморно брашно, която създава твърда, плътна повърхност. Rialito е акрилна мазилка е направена с голямо съдържание на здрава, акрилна дисперсия и кварцов пясък с радлична зърнометрия. Когато е правилно втвърдена, релефната мазилка може да устои на драскотини, начупване и напукване, които са често срещани проблеми с други видове покрития за стени.

Все пак е важно да се отбележи, че дълготрайността на релефната мазилка зависи и от качеството на използваните материали, техниката на полагане и условията, при които се полага. Например, ако мазилката се нанесе върху повърхност, която не е добре подготвена, тя може да не залепне правилно и да се повреди с времето.

Като цяло, ако се прилага правилно и се поддържа добре, релефната мазилка може да осигури издръжливо и дълготрайно покритие, което може да добави усещане за лукс и изтънченост към всяко вътрешно пространство.

Цветове

Релефните мазилки на FORTUNA се предлагат в бял цвят, но лесно се оцветяват както с боя, така и с перлени покрития. Те имат възможност да бъдат машинно тонирани в над 20 000 нюанса. Може да се полагат както върху интериорни стени, така и върху разнообразни декоративни и дизайнерски елементи, които дават на стените уникален и естествен вид.

Нашите Релефни мазилки се предлагат в различни цветове, текстури и покрития, което ви позволява да създадете уникален външен вид, който отразява вашия стил и индивидуалност.

Начин на полагане на релефни мазилки Fortunapaints​

Подгответе повърхността: Релефната мазилка може да се нанася върху различни повърхности, включително гипсокартон, мазилка и зидария. Повърхността трябва да е чиста, суха и без прах, мазнини или други замърсители.

Трябва да се отбележи, че релефната мазилка може да бъде труден материал за работа, особено за начинаещи. Може да отнеме известна практика, за да постигнете желания вид и текстура и е важно да работите внимателно и методично, за да избегнете грешки. Ако не сте сигурни как да нанесете венецианска мазилка или нямате опит с мазилката, може би е най-добре да наемете професионалист.

Основни стъпки при полагане:

 1. Нанесете грунд за стена: Преди да започнете, уверете се, че повърхността е чиста, суха и без никакви остатъци от стара боя, ронлива шпакловка или мазилка. След това нанесете слой FORTUNA Грунд за бои или Грунд за мазилки. Изчакайте да изсъхне.

 2. Нанасяне на релефната мазилка: След като грунда изсъхне, Нанесете с маламашка FORTUNA Rialito в един или два слоя, в зависимост от желата структура. Релефът на декоративният ефект се определя от движенията на инструмента. Оставете да изсъхне мин. 24 часа.

 3. Използвайки гъба, четка или маламашка оцветете изсъхналата, бяла мазилка с Perlagio (перла). В зависимост от търсеният ефект и майсторски умения е възможно постигането на разнообразни цветови и релефни комбинации.

Техники за нанасяне на релефни мазилки Fortunapaints

Има различни техники за нанасяне на релефна мазилка, всяка от които може да доведе до различен ефект. Ето няколко общи техники:

 • Традиционна: Това е техника, която включва нанасяне на мазилката на тънки, равномерни слоеве. Обикновено не повече от 2 слоя. След изсъхване на последният слой, мазилката се оцветява боя, перлена мазилка или и двете.
 • Травертин: Първо се нанася равен слой мазилка. При нанасянето на следващият слой, тази техника включва използването на инструмент за „дупчене“ (тревичка) на мократа мазилка по определен модел, създавайки поредица от вдлъбнатини. Това може да се направи вертикално, хоризонтално или диагонално, в зависимост от желания ефект. Непосредствено след „надупчването“ мазилката се приглажда и при нужда се прицикля. След изсъхване на последният слой, мазилката се оцветява с боя, перлена мазилка или и двете.
 • Линии и кръгове: Първо се нанася равен слой мазилка. При нанасянето на следващият слой, тази техника включва използването на инструмент за формиране на линии (тревичка) на мократа мазилка по определен модел, създавайки поредица от черти. Това може да се направи вертикално, хоризонтално или в кръг, в зависимост от желания ефект. След изсъхване на последният слой, мазилката първо се пришкурва, а после се оцветява с боя, перлена мазилка или и двете.
 • Щамповане: Първо се нанася равен слой мазилка. При нанасянето на следващият слой, тази техника включва използването на щампа за формиране на елементи върху мократа мазилка. След изсъхване на последният слой, мазилката първо се пришкурва, а после се оцветява с боя, перлена мазилка или и двете.
 • Тухлички: Нанася се един или два слоя мазилка. След изсъхване на последният слой, мазилката първо разчертава с помоща инструменти, а после се оцветява с боя, перлена мазилка или и двете.

Всяка от тези техники може да се комбинира и променя, за да се създаде широка гама от ефекти и покрития. Най-добрата техника за вашия проект ще зависи от вида, който се опитвате да постигнете, и вашето ниво на умения и опит с мазилката. Важно е да практикувате и да експериментирате с различни техники, за да намерите тази, която работи най-добре за вас.

 

Екологични

Бои и Декоративни Мазилки Екологични

Ние се ангажираме да ви предоставим не само красиви и артистични мазилки, но и такива, които са щадящи за околната среда. Нашите венециански мазилки са:

 • Екологични: не съдържат вредни химикали, включително летливи органични съединения (ЛОС), които могат да имат отрицателни ефекти върху качеството на въздуха в помещенията и околната среда.
 • Устойчиви: направени от естествени, устойчиви материали, които намаляват отрицателното въздействие върху околната среда.
 • Нашият ангажимент към околната среда се простира и върху производствените ни процеси, които дават приоритет на ефективността на ресурсите и намаляването на отпадъците. С нашите екологични венециански мазилки можете да подобрите красотата на Вашето пространство, като минимизирате отпечатъка си върху околната среда.

Всички продукти с марката Fortuna са водоразредими и съобразени с всички Европейски екологични норми.

Спецификация на релефни мазилки Fortunapaints

Rialito P200 Rialito P800 Травертин
Основа Грунд за бои или за мазилки Грунд за мазилки Грунд за бои или за мазилки
Покривност 4-5 м²/литър 2-3 м²/литър 4-5 м²/литър
Съхнене 6-8 часа при 20°C 6-8 часа при 20°C 6-8 часа при 20°C
Миене Да Да Да
Ефект Перлен Матово-перлен Искрящ
Начин на полагане 1-ви слой (основа) с валяк, 2-3 слоя с маламашка, оцветяване 1-ви слой (основа) с валяк, 2-3 слоя с маламашка, оцветяване 1-ви слой (основа) с маламашка, 2-ри слой с маламашка, циклене, полиране с вакса

Почистване и миене на релефните мазилки Fortunapaints

Бои и Декоративни Мазилки Миещи

Релефните мазилки FORTUNA са произведени с високо качествени материали. Правилно нанесени те образуват твърда и здрава повърхност, което предотвратява замърсяването на стените. Лесно се почистват с влажна гъба или парцал, като запазват начина по който изглеждат за много години.

Ето няколко съвета за почистване на стени, боядисани с нашите мазилки:

 • Използвайте мека, влажна кърпа или гъба, за да избършете внимателно повърхността на стената.
 • За по-упорити петна или мръсотия използвайте мек почистващ препарат и топла вода, за да почистите повърхността.
 • Избягвайте използването на абразивни или груби почистващи продукти, тъй като те могат да повредят повърхността на покритието.
 • За най-добри резултати почиствайте повърхността на стената редовно, за да изглежда свежа и нова.

С нашите декоративни релефни мазилки можете да се насладите на красиво и артистично покритие без да жертвате чистотата и поддръжката. Релефните мазилки от Fortunapaints са проектирани да осигурят дълготрайно, лесно за почистване решение за вашето пространство, така че да можете да се наслаждавате на новия му външен вид години наред.

Приложение на релефни мазилки Fortunapaints

Декоративните релефни мазилки на FORTUNA са универсални и могат да се използват за създаване на красиви декоративни покрития. Ето няколко препоръчителни приложения на нашите мазилки:

 • Жилищни интериори: релефните мазилки са идеални за създаване на уникални и привличащи окото покрития във всяка стая на къщата. Използвайте нашите релефни мазилки, за да добавите текстура и дълбочина към стени, тавани, колони.
 • Търговски помещения: релефните мазилки са чудесни за създаване на удивително впечатление в офис сгради, хотели и ресторанти. Използвайте нашите мазилки, за да добавите нотка изтънченост и елегантност към лобита, заседателни зали и зони за хранене. Те са лесни за почистване и имат дълъг живот.
 • Външни фасади: релефните мазилки са издръжливи и устойчиви на атмосферни влияния, което ги прави идеални за създаване на артистични покрития върху екстериора на сградите. Използвайте нашите релефни мазилки, за да добавите нотка елегантност и характер към жилищни и търговски сгради.
 • Акцентни стени: релефните мазилки са идеални за създаване на акцент във всяко пространство. Използвайте нашите релефни мазилки, за да добавите текстура и размер към всяка стена, създавайки уникален и зашеметяващ ефект.

Без значение къде ще изберете да нанесете нашите релефни мазилки, можете да сте сигурни, че получавате висококачествен продукт, който се нанася лесно и осигурява дълготрайни резултати. Независимо дали сте собственик на жилище, дизайнер или архитект, нашите декоративни релефни мазилки са идеалният избор за създаване на красиви, артистични покрития, които със сигурност ще впечатлят.

Количка
Scroll to Top

КУПИ ПОВЕЧЕ - СПЕСТИ ПОВЕЧЕ

Вземете ДО 30% ОТСТЪПКА!

5% отстъпка, ако закупите 2 продукта

15% отстъпка, ако закупите  3 или повече продукта