Перлени мазилки

Перлена Мазилка Fortuna Velluto Regolare Гладко Кадифе

Перлените мазилки за стени са вид декоративни мазилки, които съдържат специални пигменти за създаване на перлено покритие. Тези мазилки са предназначени да добавят дълбочина и измерение към стените и могат да се използват за създаване на фин, изтънчен външен вид или смел ефект, който прави впечатление.
Перлените мазилки за стени се предлагат в широка гама от цветове, от меки пастелни до смели, живи нюанси.
Едно от предимствата на перлените мазилки за стени е способността им да отразяват светлината по уникален начин, създавайки динамичен, блестящ ефект. Това може да помогне за подобряване на естествената светлина в стаята и да я направи по-светла и по-просторна.
Когато използвате перлена мазилка за стени, важно е да подготвите правилно повърхността, като я почистите и грундирате. Може също така да се наложи нанасянето на няколко слоя боя за постигане на желания ефект. Могат да се използват и специфични техники на нанасяне – с тампон, с гъба за декоративни ефекти, с парцал и други.
Като цяло, перлените мазилки могат да бъдат чудесен избор за добавяне на текстура и дълбочина към стените и могат да се използват в различни комбинации, от дневни и спални до бани и кухни.

Издържливост и здравина на перлени мазилки Fortunapaints

Поради високото качество на вложените в тях материали, нашите перлени мазилки (а и всички декоративни мазилки с марката FORTUNA) са изключително здрави и устойчиви, както при използването им в интериора, така и при прилагането им върху външни стени и фасади. Една от основните съставки във всяка боя или мазилка на водна основа е дисперсията. Нейното количество и качество до голяма степен определят и качеството на финишното покритие. Високото съдържание на акрилна дисперсия в перлените мазилки FORTUNA прави техния филм изключително здрав и еластичен. Това предотвратява образуването микропукнатини, които са най-честата причина както за замърсяване, така и за разрушаване на покритието.

Цветове

Перлените мазилки на FORTUNA са предлагат в 28 специално подбрани, модерни цвята по каталог. Освен това, те имат възможност да бъдат машинно тонирани в над 20 000 нюанса. Може да се полагат както върху интериорни стени, така и върху разнообразни декоративни и дизайнерски елементи, които дават на стените уникален и естествен вид.

Начин на полагане на перлени мазилки Fortunapaints​

Нашите декоративни мазилки на перлена основа се предлагат в различни цветове, което Ви позволява да създадете уникален външен вид, който отразява вашия стил и индивидуалност. Просто следвайте нашите инструкции стъпка по стъпка и нанесете мазилката с маламашка, четка или друг специализиран инструменти. Преобразяването на Вашия интериор с нашите Перлени мазилки е лесно, дори ако нямате предишен опит.

Полагането на ефектни покрития върху здрава основа е от съществено значение за тяхното качество и дългогодишна употреба.

С нашия лесен за следване процес на нанасяне ще постигнете професионално изглеждащо покритие за нула време. Освен това, нашите Перлени мазилки изсъхват бързо, което ви позволява да се насладите на новопреобразуваното си пространство само след 24 часа. Изпитайте красотата на нашите декоративни бои на перлена основа и вижте колко лесно е да постигнете зашеметяващи резултати.

Основни стъпки при полагане:

 1. Нанесете грунд за стена: Преди да започнете трябва да се уверите, че повърхността е чиста, суха и без никакви остатъци от стара боя, ронлива шпакловка или мазилка. След това нанесете слой FORTUNA Грунд за Стени до постигане на равен бял цвят.
 2. Нанасяне на основен слой боя: След като грундът изсъхне, нанесете основен слой интериорна боя FORTUNA Зодиак, оцветен в цвета или в тон с избрания цвят перлена мазилка. Това ще допълни и подсили цвета на перлената мазилка, като ще помогне за постигане на по-равномерно покритие.
 3. Нанасяне на декоративната перлена мазилка: След пълното изсъхване на цветната боя нанесете слой FORTUNA Перлена Мазилка с четка, маламашка или друг подходящ инструмент, като разнасяте във всички посоки, така че да стане равномерно. По желание може да се нанесе само в една посока или да се оформят фигури. Друг лесен начин за боядисване е посредством бояджийска ръкавица

Техники за нанасяне на перлени мазилки Fortunapaints

Перлената мазилка може да се нанася върху релефни или гладки мазилки и други структурирани повърхности, за да се създаде уникален и динамичен завършек. Когато се нанесе върху текстурирана повърхност, перлената мазилка може да помогне за подобряване на текстурата и дълбочината на повърхността, създавайки единствен по рода си ефект. Най-често използваните комбинации са полагането на FORTUNA Перла – Perlagio върху FORTUNA Релефна мазилка – Rilaito и полагането на FORTUNA Гладко кадифе – Velluto Regolare върху FORTUNA Венецианска мазилка – Marble.

Когато използвате перлена мазилка върху други структурирани повърхности, важно е да сте сигурни, че повърхността е правилно подготвена. Това може да включва почистване на повърхността, запълване на всякакви пукнатини или дупки и шлайфане или изглаждане на повърхността, когато е необходимо.

В някои случаи може да се наложи да нанесете основен слой обикновена боя, преди да нанесете перлената боя. Това може да помогне за създаването на по-равномерна повърхност и да подобри адхезията на перлената боя.

Когато нанасяте перлена боя върху текстурирана повърхност, важно е да използвате правилните инструменти и техники, за да осигурите последователно и равномерно покритие. В зависимост от структурата на повърхността, за нанасяне на боята може да се използва четка, валяк, маламашка или бояджийски пистолет. Може също така да се наложи нанасянето на няколко слоя боя за постигане на желания ефект.

Перлената мазилка може да бъде чудесен избор за добавяне на уникален и привлекателен завършек към структурирани повърхности като FORTUNA Rialito P0-200 и FORTUNA Rialito P800. С правилната подготовка, техника на нанасяне и внимание към детайла, перлената мазилка може да помогне за превръщането на обикновена повърхност в произведение на изкуството.

Без значение коя техника изберете, нашите Перлени мазилки са лесни за нанасяне и осигуряват зашеметяващи резултати. Бъдете креативни и експериментирайте с различни техники, за да постигнете външен вид, който е уникален за Вас!

Екологични

Бои и Декоративни Мазилки Екологични

Ние се ангажираме да ви предоставим не само красиви и артистични мазилки, но и такива, които са щадящи за околната среда. Нашите венециански мазилки са:

 • Екологични: не съдържат вредни химикали, включително летливи органични съединения (ЛОС), които могат да имат отрицателни ефекти върху качеството на въздуха в помещенията и околната среда.
 • Устойчиви: направени от естествени, устойчиви материали, които намаляват отрицателното въздействие върху околната среда.
 • Нашият ангажимент към околната среда се простира и върху производствените ни процеси, които дават приоритет на ефективността на ресурсите и намаляването на отпадъците. С нашите екологични венециански мазилки можете да подобрите красотата на Вашето пространство, като минимизирате отпечатъка си върху околната среда.

Всички продукти с марката Fortuna са водоразредими и съобразени с всички Европейски екологични норми.

Спецификация на перлени мазилки Fortunapaints

Перла - Perlagio Гладко Кадифе - Velluto Regolare
Основа Зодиак Зодиак
Покривност 10 м2/литър 10 м2/литър
Съхнене 2-4 часа при 20С 2-4 часа при 20С
Миене Да Да
Ефект Перлен Перлен с променящи се отблясъци
Начин на полагане 1-ви слой (основа) с валяк, 2-ри слой (ефект) с четка, специална гъба, тампон или друг специализиран инструмент 1-ви слой (основа) с валяк, 2-ри слой (ефект) с четка, бояджийска ръкавица или пластмасова маламашка.

Почистване и миене на перлени мазилки Fortunapaints

Бои и Декоративни Мазилки Миещи

Перлените мазилки FORTUNA са произведени с високо съдържание на акрилна дисперсия. Това предотвратява появата на микропукнатини и замърсяването на стените, покрити с тях. Лесно се почистват с влажна гъба или парцал, като запазват начина, по който изглеждат, за много години.
Ето няколко съвета за почистване на стени, боядисани с нашите мазилки:

 • Използвайте мека, влажна кърпа или гъба, за да избършете внимателно повърхността на стената.
 • За по-упорити петна или мръсотия използвайте мек почистващ препарат и топла вода, за да почистите повърхността.
 • Избягвайте използването на абразивни или груби почистващи продукти, тъй като те могат да повредят повърхността на покритието.
 • За най-добри резултати почиствайте повърхността на стената редовно, за да изглежда свежа и нова.
  С нашите декоративни бои на перлена основа можете да се насладите на красиво и артистично покритие, без да жертвате чистотата и поддръжката. Перлените мазилки от Fortunapaints са проектирани да осигурят дълготрайно, лесно за почистване решение за Вашето пространство, така че да можете да се наслаждавате на новия си външен вид години наред.

Приложение на перлени мазилки Fortunapaints

Декоративните Перлени мазилки на FORTUNA са универсални и могат да се използват за създаване на красиви, декоративни покрития. Ето няколко препоръчителни приложения на нашите мазилки:

 • Жилищни интериори: перлените мазилки са идеални за създаване на уникални и привличащи окото покрития във всяка стая на къщата. Използвайте нашите перлени мазилки, за да добавите текстура и дълбочина към стени, тавани, колони.
 • Търговски помещения: перлените мазилки са чудесни за създаване на удивително впечатление в офис сгради, хотели и ресторанти. Използвайте нашите мазилки, за да добавите нотка изтънченост и елегантност към лобита, заседателни зали и зони за хранене. Те са лесни за почистване и имат дълъг живот.
 • Външни фасади: перлените мазилки са издръжливи и устойчиви на атмосферни влияния, което ги прави идеални за създаване на артистични покрития върху екстериора на сградите. Използвайте нашите перлени мазилки, за да добавите нотка елегантност и характер към жилищни и търговски сгради. 
 • Акцентни стени: перлените мазилки са идеални за създаване на акцент във всяко пространство. Използвайте нашите перлени мазилки, за да добавите текстура и размер към всяка стена, създавайки уникален и зашеметяващ ефект.

Без значение къде ще изберете да нанесете нашите перлени мазилки, можете да сте сигурни, че получавате висококачествен продукт, който се нанася лесно и осигурява дълготрайни резултати. Независимо дали сте собственик на жилище, дизайнер или архитект, нашите декоративни мазилки на перлена основа са идеалният избор за създаване на красиви, артистични покрития, които със сигурност ще впечатлят.

Количка
Scroll to Top

КУПИ ПОВЕЧЕ - СПЕСТИ ПОВЕЧЕ

Вземете ДО 30% ОТСТЪПКА!

5% отстъпка, ако закупите 2 продукта

15% отстъпка, ако закупите  3 или повече продукта