Пясъчни мазилки

Перлена Мазилка Fortuna Velluto Regolare Гладко Кадифе

Добре дошли в артистичния свят на пясъчните мазилки, които ще превърнат всяко пространство в произведение на изкуството. Нашите декоративни бои с пясъчен ефект са идеалното решение за тези, които искат да подобрят красотата на своят дом с уникални текстури и зашеметяващи ефекти. Независимо дали сте интериорен дизайнер, ентусиаст „Направи си сам“ или професионалист, нашите пясъчни мазилки ще Ви помогнат да постигнете желания външен вид с лекота и гъвкавост. С широка гама от цветове и текстури, те ще придадат на Вашите стени лукс и изтънченост, което ще остави трайно впечатление. Разгледайте нашите продукти и открийте свят от безкрайни възможности.

Издържливост и здравина на пясъчните мазилки Fortunapaints

Поради високото качество на вложените в тях материали, нашите пясъчни мазилки (а и всички декоративни мазилки с марката FORTUNA) са изключително здрави и устойчиви, както при използването им в интериора, така и при прилагането им върху външни стени и фасади. Една от основните съставки във всяка боя или мазилка на водна основа е дисперсията. Нейното количество и качество до голяма степен определят и качеството на финишното покритие. Високото съдържание на акрилна дисперсия в пясъчните мазилки FORTUNA прави техния филм изключително здрав и еластичен. Това предотвратява образуването микропукнатини, които са най-честата причина както за замърсяване, така и за разрушаване на покритието.

Цветове

Пясъчните мазилки на FORTUNA са предлагат в 28 специално подбрани, модерни цвята по каталог. Освен това, те имат възможност да бъдат машинно тонирани в над 20 000 нюанса. Може да се полагат както върху интериорни стени, така и върху разнообразни декоративни и дизайнерски елементи, които дават на стените уникален и естествен вид.

Начин на полагане на пясъчни мазилки Fortunapaints​

Нашите декоративни мазилки на пясъчна основа се предлагат в различни цветове, текстури и покрития, което Ви позволява да създадете уникален външен вид,  отразяващ Вашия стил и индивидуалност. Просто следвайте нашите инструкции стъпка по стъпка и нанесете мазилката с маламашка, четка или валяк, в зависимост от избраната мазилка. Преобразяването на Вашия интериор с нашите пясъчни мазилки е лесно, дори ако нямате предишен опит.

Полагането на ефектни покрития върху здрава основа е от съществено значение за тяхното качество и дългогодишна употреба.

С нашия лесен за следване процес на нанасяне ще постигнете професионално изглеждащо покритие за нула време. Освен това, нашите пясъчни мазилки изсъхват бързо, което ви позволява да се насладите на новопреобразуваното си пространство само след 24 часа. Изпитайте красотата на нашите декоративни бои на пясъчна основа и вижте колко лесно е да постигнете зашеметяващи резултати.

Основни стъпки при полагане:

 1. Нанесете грунд за стена: Преди да започнете, уверете се, че повърхността е чиста, суха и без никакви остатъци от стара боя, ронлива шпакловка или мазилка. След това нанесете слой FORTUNA Грунд за Стени до постигане на равен бял цвят.
 2. Нанасяне на основен слой боя: След като грундът изсъхне, нанесете основен слой интериорна боя FORTUNA Зодиак, оцветен в цвета или в тон с избрания цвят пясъчна мазилка. Това ще допълни и подсили цвета на пясъчната мазилка, като ще помогне за постигане на по-равномерно покритие.
 3. Нанасяне на декоративната пясъчна мазилка: След пълното изсъхване на цветната боя нанесете слой FORTUNA Пясъчна Мазилка с четка като разнасяте във всички посоки, така че да стане равномерно. По желание може да се нанесе само в една посока или да се оформят фигури.
 4. Със суха или полусуха четка минете още веднъж, за да оформите по-добре крайния ефект.

Техники за нанасяне на пясъчни мазилки Fortunapaints

Във Fortunapaints разбираме, че всеки има различна визия за своето пространство. Ето защо ние предлагаме набор от техники за нанасяне на нашите пясъчни мазилки, което Ви позволява да постигнете уникално и персонализирано покритие, което отразява Вашия стил и индивидуалност.

Ето някои от техниките, които можете да използвате за нанасяне на нашите декоративни мазилки:

 • Маламашка: създава текстуриран триизмерен ефект. Това е популярна техника за постигане на органичен, естествен вид.
 • Четка: създава гладко и елегантно покритие. Това е страхотна техника за постигане на изчистена, модерна визия.

Без значение коя техника ще изберете, нашите пясъчни мазилки са лесни за нанасяне и осигуряват зашеметяващи резултати. Бъдете креативни и експериментирайте с различни техники, за да постигнете външен вид, който е уникален за Вас!

Екологични

Бои и Декоративни Мазилки Екологични

Ние се ангажираме да ви предоставим не само красиви и артистични мазилки, но и такива, които са щадящи за околната среда. Нашите венециански мазилки са:

 • Екологични: не съдържат вредни химикали, включително летливи органични съединения (ЛОС), които могат да имат отрицателни ефекти върху качеството на въздуха в помещенията и околната среда.
 • Устойчиви: направени от естествени, устойчиви материали, които намаляват отрицателното въздействие върху околната среда.
 • Нашият ангажимент към околната среда се простира и върху производствените ни процеси, които дават приоритет на ефективността на ресурсите и намаляването на отпадъците. С нашите екологични венециански мазилки можете да подобрите красотата на Вашето пространство, като минимизирате отпечатъка си върху околната среда.

Всички продукти с марката Fortuna са водоразредими и съобразени с всички Европейски екологични норми.

Спецификация на пясъчни мазилки Fortunapaints

Перлен пясък Кадифе Брокатена пясъчна мазилка
Основа Зодиак Зодиак Зодиак
Покривност 10 м2/литър 10 м2/литър 10 м2/литър
Съхнене 2-4 часа при 20С 2-4 часа при 20С 2-4 часа при 20С
Миене Да Да Да
Ефект Перлен Матово-перлен Искрящ
Начин на полагане 1 слой (основа) с валяк, 2 слой (ефект) с четка 1 слой (основа) с валяк, 2 слой (ефект) с четка или пластмасова маламашка 1 слой (основа) с валяк, 2 слой (ефект) с четка

Почистване и миене на пясъчните мазилки Fortunapaints

Бои и Декоративни Мазилки Миещи

Пясъчните мазилки FORTUNA са произведени с високо съдържание на акрилна дисперсия. Това предотвратява появата на микропукнатини и замърсяването на стените, покрити с тях. Лесно се почистват с влажна гъба или парцал, като запазват начина, по който изглеждат, за много години.

Ето няколко съвета за почистване на стени, боядисани с нашите мазилки:

 • Използвайте мека, влажна кърпа или гъба, за да избършете внимателно повърхността на стената.
 • За по-упорити петна или мръсотия използвайте мек почистващ препарат и топла вода, за да почистите повърхността.
 • Избягвайте използването на абразивни или груби почистващи продукти, тъй като те могат да повредят повърхността на покритието.
 • За най-добри резултати почиствайте повърхността на стената редовно, за да изглежда свежа и нова.

С нашите декоративни бои на пясъчна основа можете да се насладите на красиво и артистично покритие без да жертвате чистотата и поддръжката. Пясъчните мазилки от Fortunapaints са проектирани да осигурят дълготрайно, лесно за почистване решение за вашето пространство, така че да можете да се наслаждавате на новия му външен вид години наред.

Приложение на пясъчни мазилки Fortunapaints

Декоративните пясъчни мазилки на FORTUNA са универсални и могат да се използват за създаване на красиви декоративни покрития. Ето няколко препоръчителни приложения на нашите мазилки:

 • Жилищни интериори: пясъчните мазилки са идеални за създаване на уникални и привличащи окото покрития във всяка стая на къщата. Използвайте нашите пясъчни мазилки, за да добавите текстура и дълбочина към стени, тавани, колони.
 • Търговски помещения: пясъчните мазилки са чудесни за създаване на удивително впечатление в офис сгради, хотели и ресторанти. Използвайте нашите мазилки, за да добавите нотка изтънченост и елегантност към лобита, заседателни зали и зони за хранене. Те са лесни за почистване и имат дълъг живот.
 • Външни фасади: пясъчните мазилки са издръжливи и устойчиви на атмосферни влияния, което ги прави идеални за създаване на артистични покрития върху екстериора на сградите. Използвайте нашите пясъчни мазилки, за да добавите нотка елегантност и характер към жилищни и търговски сгради. 
 • Акцентни стени: пясъчните мазилки са идеални за създаване на акцент във всяко пространство. Използвайте нашите пясъчни мазилки, за да добавите текстура и размер към всяка стена, създавайки уникален и зашеметяващ ефект.

Без значение къде ще изберете да нанесете нашите пясъчни мазилки, можете да сте сигурни, че получавате висококачествен продукт, който се нанася лесно и осигурява дълготрайни резултати. Независимо дали сте собственик на жилище, дизайнер или архитект, нашите декоративни мазилки на пясъчна основа са идеалният избор за създаване на красиви, артистични покрития, които със сигурност ще впечатлят.

Количка
Scroll to Top

КУПИ ПОВЕЧЕ - СПЕСТИ ПОВЕЧЕ

Вземете ДО 30% ОТСТЪПКА!

5% отстъпка, ако закупите 2 продукта

15% отстъпка, ако закупите  3 или повече продукта