FORTUNA грунд за стуко

Какво е FORTUNA Грунд за стуко?

Грундът за стуко и Венециански мазилки се използва за подготовка на стени и тавани, преди да се нанесе FORTUNA Marble или Grassello di calce.

Защо да изберем?
Този вид грунд е специално формулиран да подобри адхезията на венецианската мазилка към повърхността, да осигури по-добра защита и да предотврати проникването на вода от външните стени.
Грундът за стуко е изработен от специални дисперсии и добавки, които му придават отлични адхезионни свойства. Той е наситен и има по-голяма гъстота от грунда за бои, за да може да се нанася равномерно и да попълни неравности и пори в повърхността.
Осигурява равна подложка за Венецианската мазилка – след нанасянето му стената е с равен, бял цвят, без разнотония и петна.
Подобрява качеството и издръжливостта на вашата мазилка, нейната дълготрайност и издръжливост.
Гарантира професионални резултати и може да прикрие малки неравности, като например пукнатини или дупки, които не са били изравнени преди нанасянето на грунда.

Подготвяне на основата
Преди нанасянето на грунда за стуко и Венециански мазилки, повърхността трябва да бъде подготвена като се почисти от замърсявания, мръсотия, мазнини, мухъл и други замърсявания. Това може да се постигне чрез измиване на повърхността с миещи препарати и използване на четки, кърпи или гъби.

Нанасяне
След като повърхността е почистена и изсъхне напълно, грундът за стуко може да се нанесе с помощта на специална, стоманена маламашка. Нанасянето трябва да бъде равномерно и да осигури пълно покритие на цялата повърхност.
След като грундът за Венецианска мазилка изсъхне, може да се нанесе и самата Венецианска мазилка.

Приложение
Грундът за стуко се използва на интериорни стени и се полага преди основното полагане. Този вид грунд е важна стъпка в процеса на полагане на Венецианска мазилка, която осигурява по-добро качество и устойчивост на боята върху повърхността.

Shopping Cart
FORTUNA грунд за стуко
от 37,00 лв.Опции
Scroll to Top