fbpx

FORTUNA Тебеширена боя

до -30%
КУПИ ПОВЕЧЕ - СПЕСТИ ПОВЕЧЕ
-5% отстъпка, ако закупите 2 произволни продукта
-15% отстъпка, ако закупите 3 или повече произволни продукта
Отстъпка След Отстъпка
за 2 продукта -5% 6,65 лв.
за 3 продукта -15% 5,95 лв.

Какво е Fortuna тебеширена боя

винтидж | рустик | шаби шик | ретро
Тебеширена боя на акрилатна основа със силно матов състаряващ ефект. Подходяща за реставрация и постигане на старинен ефект на мебели. Тази боя осигурява отлично покритие върху тухлени и  бетонни стени, метални и дървени повърхности. Подходяща е както за вътрешна така и за външна употреба. Предлага се машинно тонирана с висококачествени швейцарски пигменти.

Също така е известна и като Винтидж боя или боя за мебели.

Тебеширената боя за мебели е вид специализирана боя, която има за цел да придаде на дървените мебели състарен и износен вид. Този уникален вид боя често се използва при създаването на мебели в стилове рустик и шаби шик, които стават все по-популярни през последните години. Отличителният белег на винтидж боята е нейното матово, тебеширено покритие, което е много търсено в съвременния интериорен дизайн. Широката гама от налични цветове, включително земни и приглушени тонове, както и живи и смели нюанси, позволява безкраен набор от дизайнерски възможности, когато става въпрос за трансформиране на дървени мебели.

Приложение на Fortuna тебеширена боя

дърво | метал | стъкло | вътрешно | външно

Тебеширената боя може да се нанася върху различни дървени и метални повърхности, включително маси, столове, прозорци, врати, градински мебели, огради, парапети, ламперии и др, за да се постигне желаният външен вид. Може да се използва и като отлично  покритие върху стени, бетонови  и метални повърхости. Тази универсална боя не изисква грундиране и може да се нанася директно върху мебелите. След като боята изсъхне, може да бъде  загладена или шлайфана, за да се постигне естествен, износен вид, който е едновременно ретро и елегантен.

Освен това тебеширената боя е подходяща, както за вътрешна, така и за външна употреба, което я прави перфектен избор за мебели за двор и други външни приложения. Боята е много издръжлива и устойчива на атмосферни влияния, което гарантира, че мебелите ще запазят привлекателния си състарен вид за години напред. Когато се съчетаят с други допълващи дизайнерски елементи, като ретро аксесоари, лампи и произведения на изкуството, ретро боядисаните мебели могат да превърнат всяка стая в елегантно и рустикално място за отдих.

ЕКОЛОГИЧЕН ПРОДУКТ

Бои и Декоративни Мазилки Екологични

Ние се ангажираме да Ви предоставим не само качествени и издръжливи продукти, но и такива, които са щадящи за околната среда. Продуктите  Fortuna са:

 • Екологични: не съдържат вредни химикали, включително летливи органични съединения (ЛОС), които могат да имат отрицателни ефекти върху качеството на въздуха в помещенията и околната среда.
 • Устойчиви: направени от естествени, устойчиви материали, които намаляват отрицателното въздействие върху околната среда.
 • Нашият ангажимент към околната среда се простира и върху производствените ни процеси, които дават приоритет на ефективността на ресурсите и намаляването на отпадъците. С нашите екологични продукти можете да подобрите красотата на Вашето пространство, като минимизирате отпечатъка си върху околната среда.

Всички продукти с марката Fortuna са водоразредими и съобразени с всички Европейски екологични норми.

Нанасяне на Fortuna тебеширена боя

без грундиране | бързо съхнене

Преди нанасяне трябва добре да разбъркате боята. След което можете да нанесете боята в един или два слоя.

В зависимост от желаното покритие и ниво на защита, върху FORTUNA Тебеширена боя може да бъде нанесен прозрачен защитен лак, който ще запечата боята и ще удължи живота ѝ.

Инструменти

За най-добър резултат, препоръчваме да се използва кръгла четка за тебеширена боя

Разходна норма

10-12 м²/л, като може да варира в зависимост от основата, цвета, начина и условията на нанасяне. За намаляване на разхода е необходимо основата да е равна и грундирана.

Време за Съхнене

1-2 часа при 20°C.

Оставете боята да изсъхне напълно между нанасянето на слоевете, както и след последния слой.

Разреждане

До 5% вода при необходимост. Боята е готова за употеба и не е нужно да се разрежда.

Стъпка 1
Подготовка на Основата

Подгответе много добре основата. При необходимост почистете от замърсявания и шлайфайте

Стъпка 2
Грундиране (Препоръчително)

Нанесете 1 слой FORTUNA Тебеширена Боя разредена с 20-30% вода. Или грунд, подходящ за основата върху, която ще боядисвате.

Изчакайде да изсъхне добре.

Стъпка 3
Нанасяне

Нанесете първия слой върху подготвената повърхност при температура от 5°С до 25°С. При необходимост от втори слой, нанесете след изсъхване на предходния или 1-2 часа при 20°С.

Стъпка 4
Защитен Лак

Ако желаете запечатате боята за по-голяма защита или да и придадете по-различен ефект, може да нанесете FORTUNA Защитен Лак в една от трите разновидности: Мат, Сатен или Гланц.

Подготвяне на основата за Fortuna тебеширена боя

здрава | чиста | суха | обезмаслена

Преди да нанесете FORTUNA Тебеширена Боя или какъвто и да е друг вид боя, от решаващо значение е да обезмаслите повърхността върху която ще я полагате. Наличието на грес, масло или други замърсители може да компрометира адхезията на боята, което води до неравномерно или лющещо се покритие. Тази стъпка е от решаващо значение, за да получите гладко и дълготрайно покритие.

Подготвената основа трябва да е здрава, чиста, суха и обезмаслена.

Преди да нанесете боята е необходимо да зашкурите основата. Ако полагате върху гланцова повърхност, тази стъпка е от съществено значение.

Грундирането на повърхността преди нанасяне на тебеширена боя не е строго необходимо, но то може да подобри цялостното качество и крайния резултат. Грундирането създава гладка и равна повърхност, която помага на боята да залепне по-добре, като я предпазва от лющене с течение на времето. Освен това грундирането може да помогне за блокиране на всякакви петна или обезцветяване по повърхността на мебелите, спомагайки за по-равномерен цвят след нанасяне на боята. Използването на грунд може също да намали разхода на боя, което прави процеса на боядисване по-ефективен и рентабилен.

Макар и не задължително, грундирането е полезна стъпка, която трябва да имате предвид при боядисване на мебели с тебеширена боя, тъй като може да подобри дълготрайността и външния вид на готовия продукт.

Идеи с Fortuna тебеширена боя

шкафове | рамки | каси | саксии

FORTUNA Тебеширена Боя има изключително разнообразно приложение. Ето и няколко идеи :

 • Реставрация на мебели: Реставриране на дървени мебели, придавайки им неповторим, състарен вид.
 • Обработки на стени: Създайте текстурирани, матови покрития върху вътрешните и външните стени в ретро стил.
 • Бетонни повърхности: Бетонни огради, колони и орнаменти.
 • Метални акценти: Приложете върху метални детайли или декоративни елементи, за да  им придадете рустик стил.
 • Занаятчийски проекти: Използвайте тебеширена боя за начинания „направи си сам“, като рамки за картини.
 • Шкафове: Преобразете кухненски шкафове и шкафове за баня с класическа, ретро привлекателност.
 • Аксесоари за дома: Придайте на старите огледала, лампи или рафтове малко антична естетика.
 • Градина: Реновирайте външни мебели, саксии или статуи и боядисайте във винтидж стил.

Техники за работа с Fortuna тебеширена боя

четка | валяк

Най-популярните техники за нанасяне на Fortuna Тебеширена боя:

 • Четка: Важно е да използвате четка с добро качество и да нанасяте боята на тънки, равномерни слоеве. Можете да използвате кръгла четка за по-гладко покритие или плоска четка за по-текстурирано покритие.
 • Валяк: Тебеширената боя може да се нанася и с валяк, което може да даде гладко, равномерно покритие. Дунапренният валяк обикновено е най-подходящ за нанасяне на тебеширена боя, тъй като няма да остави никакви влакна или мъх. При разстилането е важно да нанасяте боята на тънки, равни слоеве и да използвате леко докосване, за да избегнете образуването на мехурчета.

Една от уникалните характеристики на тебеширената боя е, че тя може лесно да се шлайфа, за да придаде ретро вид. За целта, можете да използвате шкурка или друг подходящ инструмент, за да шлайфате леко краищата и ъглите на боядисаната повърхност, разкривайки долните слоеве боя или дърво.

Когато нанасяте тебеширена боя, важно е да работите в добре проветриво помещение и да носите ръкавици и маска, за да се предпазите от изпарения и прах. Също така е важно да оставите всеки слой боя да изсъхне напълно, преди да нанесете следващия.

Цветова палитра на Fortuna тебеширена боя

10 цвята по каталог | машинно тониране в над 20000 цвята

Предлага се в 10 основни цвята по каталог

Също така предлагаме и машинно тониране на цветове по каталози от тонираща система на FORTUNA & PASTELO.

Тониращите пигменти, които използваме са швейцарски и са с най-високо качество.

Защитен лак за Fortuna тебеширена боя

гланц | мат | сатен

За допълнителна защита и ефект след изсъхване препоръчваме да се положи слой от фино прозразно защитно покритие FORTUNA Защитен Лак в една от следните разновидности: Гланц, Сатен или Мат. 

Прозрачното финишно покритие запазва дълготрайността на боята и мебелите. То ще осигури допълнителен слой защита, предотвратявайки напукване, избледняване или лющене на боята.  Защитните покрития също така улесняват почистването и поддръжката на мебелите, тъй като могат да се забърсват с влажна кърпа, без да се наранява основният слой боя. Освен това тези покрития подобряват външния вид на мебелите и добавят фин блясък.

Прилагането на прозрачно защитно покритие върху мебели боядисани с тебеширена боя може значително да подобри тяхната издръжливост, поддръжка и цялостния външен вид.

Количка
Бои и Декоративни Мазили Fortuna Опаковка СянкаFORTUNA Тебеширена боя
от 5,95 лв.7,00 лв.
Опции
Scroll to Top

КУПИ ПОВЕЧЕ - СПЕСТИ ПОВЕЧЕ

Вземете ДО 30% ОТСТЪПКА!

5% отстъпка, ако закупите 2 произволни продукта

15% отстъпка, ако закупите  3 или повече произволни продукта