FORTUNA Сатен

Какво е Fortuna сатен

интериорна | сатен 30% гланц
Интериорна боя с ниво на гланц 30%. Характеризира се с високо съдържание на акрилна дисперсия, което я прави по-устойчива на влага, замърсявания, надрасквания и петна. Нейният фин блясък озарява помещението и го прави по-просторно. Тази интериорна боя е наистина миеща се – издръжлива на многократно миене и мокро триене. Машинно тонирана е с висококачествени швейцарски пигменти.

Нейната устойчивост на влага я прави подходяща за използване в помещения с висока влажност като бани и кухни.

Сатенената интериорна боя е по-добрият избор за вътрешни стени и тавани в сравнение с матова интериорна боя, когато искате по-издръжливо и лесно за почистване покритие.

Приложение на Fortuna сатен

вътрешно | бани | кухни

Ето някои ситуации, в които може да искате да изберете сатенена интериорна боя пред матова интериорна боя:

 • Лесно почистване: Сатенената интериорна боя се почиства по-лесно от матовата боя. Благодарение на по-високото съдържание на акрилна дисперсия тя може да издържи на повече търкане и бърсане, без да се изтрие или да загуби цвета си.
 • Зони с голям трафик: Сатенената боя е по-издръжлива и устойчива на надрасквания, драскотини и замърсявания от матовата боя, което я прави добър избор за зони с голям трафик като коридори, стълбища и входове.
 • Податливи на влага зони: Сатенената боя е по-устойчива на влага от матовата боя, което яправи подходяща за използване в зони с висока влажност като бани и кухни.

FORTUNA Сатен е отличен избор за интериорна боя, когато искате по-издръжливо и лесно за почистване покритие, което има фин блясък и придава луксозен вид на помещението.

Много подходяща за семейства с малки деца!

Защо да изберете Fortuna сатен

издържлива | миеща | влагоустойчива

FORTUNA Сатен е интериорна боя, която не позволява образуването на микропукнатини и не позволява мръсотията да навлиза във филма!

 • Изключителна износоустойчивост.
 • Миеща: Позволява многократно, лесно и безпроблемно почистване. Особено подходяща за помещения и стени, изискващи често миене – коридори, детски стаи, кухни.
 • Висока покривност: Притежава висока покривност и дълготрайност, запазва свежия вид на стаята за много години.
 • Машинно тониране: Има възможност за машинно тониране в над 20 000 цвята по каталози от тонираща система на FORTUNA&PASTELO.

  Тониращите пигменти които използваме са швейцарски и са с най-високо качество.

ЕКОЛОГИЧЕН ПРОДУКТ

Бои и Декоративни Мазилки Екологични

Ние се ангажираме да Ви предоставим не само качествени и издръжливи продукти, но и такива, които са щадящи за околната среда. Продуктите  Fortuna са:

 • Екологични: не съдържат вредни химикали, включително летливи органични съединения (ЛОС), които могат да имат отрицателни ефекти върху качеството на въздуха в помещенията и околната среда.
 • Устойчиви: направени от естествени, устойчиви материали, които намаляват отрицателното въздействие върху околната среда.
 • Нашият ангажимент към околната среда се простира и върху производствените ни процеси, които дават приоритет на ефективността на ресурсите и намаляването на отпадъците. С нашите екологични продукти можете да подобрите красотата на Вашето пространство, като минимизирате отпечатъка си върху околната среда.

Всички продукти с марката Fortuna са водоразредими и съобразени с всички Европейски екологични норми.

Нанасяне на Fortuna сатен

валяк с къс косъм | пистолет

При полагането върху пресни мазилки, трябва да се изчака пълното им узряване. Да се избягва нанасянето върху високоалкални основи като пресни варо-гипсови шпакловки, варо-циментови мазилки и други.

Инструменти

За най-добър резултат, препоръчваме да се използва валяк с къс косъм или бояджийски пистолет.

Разходна норма

10-12 м²/л, като може да варира в зависимост от основата, цвета, начина и условията на нанасяне. За намаляване на разхода е необходимо основата да е равна и грундирана.

Време за Съхнене

2-4 часа при 20°C.

Оставете боята да изсъхне напълно между нанасянето на слоевете, както и след последния слой.

Разреждане

До 5% вода при необходимост. Боята е готова за употеба и не е нужно да се разрежда.

Стъпка 1
Подготовка на Основата

Подгответе много добре основата. При необходимост почистете от замърсявания и шлайфайте

Стъпка 2
Заздравяване на Основата

За ронливи и порьозни повърхности първо нанесете Fortuna нано импрегнатор – разреден в съотношение 1:4 грунд/вода. Той е много важен за обезпрашаване и заздравяване повърхността.

Стъпка 3
Грундиране

Нанесете Fortuna грунд за стени за изравняване цвета на основата и намаляване на разхода. За по-добри резултати може да смесите Fortuna грунд за стени с част от цвета, който ще полагате.

Стъпка 4
Нанасяне

Нанесете първия слой върху подготвената повърхност при температура от 5°С до 25°С. При необходимост от втори слой, нанесете след изсъхване на предходния.

Ако сте използвали хартиено тиксо за окрайчване на боядисваната повърхност, задължително го махнете преди да изсъхне боята!

Всички бои и мазилки FORTUNA се произвеждат с високо съдържание на акрилна дисперсия и са изключително здрави. Веднъж изсъхнали образуват плътен и еластичен филм, което затруднява отлепването на тиксото и може да доведе до отлющване на боята.

Подготовка на основата

здрава грундирана основа

FORTUNA Сатен е специално проектирана да бъде изключително здрава и устойчива на износване интериорна боя. Въпреки това, ако повърхността не е подготвена правилно, издръжливостта и дълготрайността на боята могат да бъдат компрометирани. Лошо подготвената повърхност може да намали адхезията и издръжливостта на боята, което води до незадоволителни резултати и намален живот на покритието. Ето защо е изключително важно да отделите време за правилно почистване, шлайфане и грундиране на повърхността, преди да нанесете боята.

Подготовката на повърхността е ключова за постигане на възможно най-добрите резултати. Правилната подготовка гарантира, че боята прилепва добре, изсъхва равномерно и издържа по-дълго.

Препоръчително е да започнете с щателно почистване на повърхността, за да отстраните всякакви замърсявания, мазнини или други замърсители, които могат да повлияят на адхезията на боята. След това е важно да шлайфате повърхността, за да създадете гладка и равномерна текстура, която ще помогне на боята да залепне по-лесно. И накрая, нанасянето на подходящ грунд допълнително ще подобри адхезията и издръжливостта на боята.

Нашият импрегниращ грунд е отличен избор за подготовка на външни повърхности за боядисване. Този грунд е специално формулиран за проникване и запечатване на порести повърхности, осигурявайки гладка и равномерна основа, върху която да се залепи боята. Импрегниращият грунд спомага за подобряване на адхезията и издръжливостта на боята, като гарантира, че тя прилепва плътно към повърхността и остава на място за години напред. Използвайки нашия импрегниращ грунд в комбинация с FORTUNA Сатен, можете да постигнете висококачествено и дълготрайно покритие, което ще защити и подобри красотата на вашия екстериор в продължение на много години.

Следващата стъпка е да се положи Грунд за стени – неговата функция е да изравни цвета на основата и да осигури по-добра адхезия на боята към стената. Оставете грунда да изсъхне напълно преди боядисване.

Като отделите време за подходяща подготовка на повърхността, можете да гарантирате, че FORTUNA Сатен ще осигури отлична защита и дълготрайност.

Shopping Cart
FORTUNA Сатен
от 28,50 лв.Опции
Scroll to Top