FORTUNA Стопер

Отстъпка След Отстъпка
за 2 продукта -5% 49,40 лв.
за 3 продукта -15% 44,20 лв.
КУПИ ПОВЕЧЕ - СПЕСТИ ПОВЕЧЕ
-5% отстъпка, ако закупите 2 продукта
-15% отстъпка, ако закупите 3 или повече продукта

Какво е Fortuna стопер боя

фасадна боя | еластомер
Фасадна боя, предназначена да осигурява висока издръжливост и гъвкавост, дори при тежки климатични условия. Характеризира се с високо съдържание на специална еластомерна дисперсия, която придава висока еластичност и устойчивост. Тази фасадна боя образува еластична и водоотблъскваща мембрана, която запечатва микропукнатините, като така предпазва фасадата за по-дълго време.

Тази фасадна боя е идеална за зони с големи температурни промени, тъй като може да издържи на разширяването и свиването на строителните материали. Тя е силно устойчива на вода, вятър и UV лъчи, предотвратява проникването на влага и развитието на мухъл, удължавайки живота на фасадата на сградата.

Терминът „еластомер“ се отнася до способността на боята да се разширява и свива заедно с основата, върху която е нанесена, без да се напуква, лющи или образува мехури. Тъй като еластомерната фасадна боя FORTUNA Стопер е силно устойчива на вода, вятър и ултравиолетови лъчи, тя не избледнява и не променя свойствата си с течение на времето.

Като цяло FORTUNA Стопер фасадна боя е популярен избор за всички, които искат да защитят своя дом от атмосферните влияния, като същевременно да придадат привлекателен външен вид.

Предлага се в широка гама от цветове по каталог с възможност за машинно тониране по каталози от тонираща система на FORTUNA & PASTELO.

Тониращите пигменти са швейцарски и са с най-високо качество.

Приложение на Fortuna стопер боя

фасади | външно

Подходяща е да се нанася върху всички циментови и вароциментови мазилки, елементи и стени от обикновен, лек или клетъчен бетон, при обновяване на сгради и др.

Защо да изберете Fortuna стопер боя

издържлива | гъвкава | влагоустойчива

Качествата с които FORTUNA Стопер боя се откроява от стандартните фасадни бои:

  • По-добра издръжливост: Благодарение на нейната еластичност, тя е устойчива на замръзване и напукване. FORTUNA Стопер е проектирана е да издържа на тежки климатични условия, включително вятър, дъжд и екстремни температури.
  • По-добра еластичност: Може да се разширява и свива заедно с основата което я прави по-малко склонна към напукване и лющене. Това е особено важно за сгради, които са изложени на екстремни температурни промени.
  • Водоотблъскваща: Образува непроницаема бариера, която предпазва от проникване на вода в обвивката на сградата. Това може да помогне за предотвратяване на увреждания от вода и появата на мухъл.
  • По-добра UV устойчивост: Подобрена формула с UV защита. Това е едно от най-важните свойства на фасадните бои, тъй като излагането на слънцето може да доведе до избледняване, разрушаване и деградация на повърхността на сградата.
  • По-добра дълготрайност: Висококачествените суровини използвани за прозводството на FORTUNA Стопер фасадна боя ѝ позволяват да бъде много по устойчива  на атмосферни влияния и влага. Фасадната боя FORTUNA Стопер може да издържи значително по-дълго от традиционните фасадни бои. Това може да спести време и пари на собствениците на сградата за разходи за поддръжка и пребоядисване.

FORTUNA Стопер фасадна боя не само предоставя дълготрайна защита на фасадата на сградата от вредни атмосферни влияния, но и запазва красивия и живописен вид на сградата.

ЕКОЛОГИЧЕН ПРОДУКТ

Бои и Декоративни Мазилки Екологични

Ние се ангажираме да Ви предоставим не само качествени и издръжливи продукти, но и такива, които са щадящи за околната среда. Продуктите  Fortuna са:

  • Екологични: не съдържат вредни химикали, включително летливи органични съединения (ЛОС), които могат да имат отрицателни ефекти върху качеството на въздуха в помещенията и околната среда.
  • Устойчиви: направени от естествени, устойчиви материали, които намаляват отрицателното въздействие върху околната среда.
  • Нашият ангажимент към околната среда се простира и върху производствените ни процеси, които дават приоритет на ефективността на ресурсите и намаляването на отпадъците. С нашите екологични продукти можете да подобрите красотата на Вашето пространство, като минимизирате отпечатъка си върху околната среда.

Всички продукти с марката Fortuna са водоразредими и съобразени с всички Европейски екологични норми.

Нанасяне на Fortuna стопер боя

четка | валяк | пистолет

Инструменти

Може да се нанася с четка, валяк или бояджийски пистолет.

Разходна норма

4-5 м²/л, като може да варира в зависимост от основата, цвета, начина и условията на нанасяне. За намаляване на разхода е необходимо основата да е равна и грундирана.

Време за Съхнене

2-4 часа при 20°C.

Оставете боята да изсъхне напълно между нанасянето на слоевете, както и след последния слой.

Разреждане

До 5% вода при необходимост. Боята е готова за употеба и не е нужно да се разрежда.

Стъпка 1
Подготовка на Основата

Подгответе много добре основата. При необходимост почистете от замърсявания и шлайфайте

Стъпка 2
Заздравяване на Основата

За ронливи и порьозни повърхности първо нанесете Fortuna нано импрегнатор – разреден в съотношение 1:4 грунд/вода. Той е много важен за обезпрашаване и заздравяване повърхността.

Стъпка 3
Грундиране

Нанесете 1 слой FORTUNA Стопер разреден с 20-30% вода.

Изчакайде да изсъхне добре.

Стъпка 4
Нанасяне

Нанесете 2 слоя  FORTUNA Стопер. Изчакайте да изсъхне добре.

Подготовка на основата

здрава грундирана основа

FORTUNA Стопер фасадна боя е специално проектирана да бъде изключително здрава и устойчива на износване и да издържа на атмосферни влияния и избледняване. Въпреки това, ако повърхността не е подготвена правилно, издръжливостта и дълготрайността на боята могат да бъдат компрометирани. Лошо подготвената повърхност може да намали адхезията и издръжливостта на боята, което води до незадоволителни резултати и намален живот на покритието. Ето защо е изключително важно да отделите време за правилно почистване, шлайфане и грундиране на повърхността, преди да нанесете боята.

Подготовката на повърхността е ключова за постигане на възможно най-добрите резултати. Правилната подготовка гарантира, че боята прилепва добре, изсъхва равномерно и издържа по-дълго.

Препоръчително е да започнете с щателно почистване на повърхността, за да отстраните всякакви замърсявания, мазнини или други замърсители, които могат да повлияят на адхезията на боята. След това е важно да шлайфате повърхността, за да създадете гладка и равномерна текстура, която ще помогне на боята да залепне по-лесно. И накрая, нанасянето на подходящ грунд допълнително ще подобри адхезията и издръжливостта на боята.

Нашият импрегниращ грунд е отличен избор за подготовка на външни повърхности за боядисване. Този грунд е специално формулиран за проникване и запечатване на порести повърхности, осигурявайки гладка и равномерна основа, върху която да се залепи боята. Импрегниращият грунд спомага за подобряване на адхезията и издръжливостта на боята, като гарантира, че тя прилепва плътно към повърхността и остава на място за години напред. Използвайки нашия импрегниращ грунд в комбинация с FORTUNA Стопер, можете да постигнете висококачествено и дълготрайно покритие, което ще защити и подобри красотата на вашия екстериор в продължение на много години.

Като отделите време за подходяща подготовка на повърхността, можете да гарантирате, че FORTUNA Стопер фасадна боя ще осигури отлична защита и дълготрайност на вашите външни повърхности.

Количка
FORTUNA Стопер
от 44,20 лв.52,00 лв.
Опции
Scroll to Top

КУПИ ПОВЕЧЕ - СПЕСТИ ПОВЕЧЕ

Вземете ДО 30% ОТСТЪПКА!

5% отстъпка, ако закупите 2 продукта

15% отстъпка, ако закупите  3 или повече продукта