FORTUNA Клас 1

Отстъпка След Отстъпка
за 2 продукта -5% 15,20 лв.
за 3 продукта -15% 13,60 лв.
КУПИ ПОВЕЧЕ - СПЕСТИ ПОВЕЧЕ
-5% отстъпка, ако закупите 2 продукта
-15% отстъпка, ако закупите 3 или повече продукта

Какво е Fortuna Клас 1

интериорна боя | клас-1 устойчивост
Интериорна боя от най-високия Class-I, покриваща Европейската норма за устойчивост на миене, триене и покривност – ЕN 13300. Състои се от винилна дисперсия и специално подбрани адитиви за постигане на много висока покривност – до 17 м²/л. Осигурява леко нанасяне и създава отличен матов финиш без пръскане и устойчивост на миене и триене от най-висок клас. Машинно тонирана с висококачествени швейцарски пигменти.

За професионална защита и декорация на стени и тавани. Без мирис и безвредна за околната среда.

Приложение на Fortuna Клас 1

интериор | миеща

FORTUNA CLASSE 1 e премиум интериорна боя, с уникални характеристики. Тя е декоративно-защитно покритие за използване в интериора на сградата, в помещения като стаи, коридори, офиси, бани и кухни. Най-основните характеристики на FORTUNA CLASSE 1 са, че има изключителна покривност, много добра разливност, не съдържа вредни за човешкото здраве вещества и осигурява свеж, естетичен вид.
Като цяло, FORTUNA CLASSE 1 е първокласна интериорна боя, проектирана да предлага превъзходни качества и естетика в сравнение със стандартните интериорни бои. FORTUNA CLASSE 1 е направена така, че да позволява лесно почистване и да е устойчива на петна.

Защо да изберете Fortuna Клас 1

издържлива | висока покривност | екологична
 • Покривност: FORTUNA CLASSE 1 е изключително качествена интериорна боя, характеризираща се с много висока покривност – до 17 м2 с 1 литър.
 • Покритие: FORTUNA CLASSE 1 Ви осигурява най-доброто покритие, което означава, че ще се нуждаете от по-малко слоеве, спестявайки време и пари в дългосрочен план. Ако основата Ви е добре подготвена е достатъчен един слой, за да боядисате стената.
 • Разливност: FORTUNA CLASSE 1 притежава изключителна разливност и формира много равен, гладък филм. Образува здрав, матово-кадифен финиш, устойчив на почистване, износване и повреди.
 • Качество: FORTUNA CLASSE 1 се произвежда с най-висококачествените възможни суровини, в резултат на което получавате дълготрайно и издръжливо покритие. Поради високото съдържание на специално подбраната винилна дисперсия, FORTUNA CLASSE 1 не образува микропукнатини, което осигурява дълъг живот на потребление и лесна поддръжка. Изключително устойчива на многократно миене и триене.
 • Съотношение цена-качество: Въпреки че първоначалната цена на FORTUNA CLASSE 1 може да Ви се стори висока, тя Ви осигурява по-добро съотношение цена-качество тъй като тя „излиза на една ръка“. Което Ви спестява време, а ако заплащате на майстор, за слой то спестявате и пари. Също така, качествените бои имат много по-дълъг живот на потребление, поради своята здравина и еластичност.
 • Външен вид: Първокласните бои, като FORTUNA CLASSE 1 предлагат богата, жива цветова палитра, както и по-гладко, по-равномерно покритие.
 • Устойчивост: Висококачествените бои са по издържливи на износване, устойчивост на петна, миене и други форми на щети по-добре от опциите от по-нисък клас. Лесна употреба: FORTUNA CLASSE 1 е много по-лесна за нанасяне и работа. Тя почти не пръска, има висока разливност (боята се „изглажда“) и гладко нанасяне.
 • Здраве и безопасност: FORTUNA CLASSE 1 е формулирана с по-малко вредни химикали, което може да бъде по-безопасно за вас и вашето семейство.
 • Въздействие върху околната среда: Висококачествените бои и мазилки са по-екологични, с по-малко вредни химикали и по-добри практики за устойчивост.

Ако търсите покритие с професионално качество, инвестирането в боя или мазилка от висок клас може да направи всичко различно в постигането на желания вид и усещане.

ЕКОЛОГИЧЕН ПРОДУКТ

Бои и Декоративни Мазилки Екологични

Ние се ангажираме да Ви предоставим не само качествени и издръжливи продукти, но и такива, които са щадящи за околната среда. Продуктите  Fortuna са:

 • Екологични: не съдържат вредни химикали, включително летливи органични съединения (ЛОС), които могат да имат отрицателни ефекти върху качеството на въздуха в помещенията и околната среда.
 • Устойчиви: направени от естествени, устойчиви материали, които намаляват отрицателното въздействие върху околната среда.
 • Нашият ангажимент към околната среда се простира и върху производствените ни процеси, които дават приоритет на ефективността на ресурсите и намаляването на отпадъците. С нашите екологични продукти можете да подобрите красотата на Вашето пространство, като минимизирате отпечатъка си върху околната среда.

Всички продукти с марката Fortuna са водоразредими и съобразени с всички Европейски екологични норми.

Нанасяне на Fortuna Клас 1

четка | валяк | бояджийски пистолет

Разбъркайте добре. Започнете с боядисване около краищата на стените с малка четка или малък, дунапренен валяк, като създадете граница от около 5 см от тавана, ъглите и пода. Използвайте валяк, за да боядисате по-големите площи на стените, като работите на малки участъци и припокривате леко всяко преминаване на валяка, за да избегнете оставянето на ивици или следи от валяк.

Инструменти

Може да се нанася с четка, валяк или бояджийски пистолет.

Разходна норма

15-17 м²/л, като може да варира в зависимост от основата, цвета, начина и условията на нанасяне. За намаляване на разхода е необходимо основата да е равна и грундирана.

Време за Съхнене

2-4 часа при 20°C.

Оставете боята да изсъхне напълно между нанасянето на слоевете, както и след последния слой.

Разреждане

До 5% вода при необходимост. Боята е готова за употеба и не е нужно да се разрежда.

Стъпка 1
Подготовка на Основата

Подгответе много добре основата. При необходимост почистете от замърсявания и шлайфайте

Стъпка 2
Заздравяване на Основата

За ронливи и порьозни повърхности първо нанесете Fortuna нано импрегнатор – разреден в съотношение 1:4 грунд/вода. Той е много важен за обезпрашаване и заздравяване повърхността.

Стъпка 3
Грундиране

Нанесете Fortuna грунд за стени за изравняване цвета на основата и намаляване на разхода. За по-добри резултати може да смесите Fortuna грунд за стени с част от цвета, който ще полагате.

Стъпка 4
Нанасяне

Нанесете първия слой върху подготвената повърхност при температура от 5°С до 25°С. Може да разредите с до 5 % вода. При необходимост от втори слой, нанесете след изсъхване на предходния или 2-3 часа при 20°С. Разтривайте добре.

Ако сте използвали хартиено тиксо за окрайчване на боядисваната повърхност, задължително го махнете преди да изсъхне боята!

Всички бои и мазилки FORTUNA се произвеждат с високо съдържание на акрилна дисперсия и са изключително здрави. Веднъж изсъхнали образуват плътен и еластичен филм, което затруднява отлепването на тиксото и може да доведе до отлющване на боята.

Подготовка на основата

здрава грундирана основа

FORTUNA Клас 1 е специално проектирана да бъде изключително здрава и устойчива на износване интериорна боя. Въпреки това, ако повърхността не е подготвена правилно, издръжливостта и дълготрайността на боята могат да бъдат компрометирани. Лошо подготвената повърхност може да намали адхезията и издръжливостта на боята, което води до незадоволителни резултати и намален живот на покритието. Ето защо е изключително важно да отделите време за правилно почистване, шлайфане и грундиране на повърхността, преди да нанесете боята.

Подготовката на повърхността е ключова за постигане на възможно най-добрите резултати. Правилната подготовка гарантира, че боята прилепва добре, изсъхва равномерно и издържа по-дълго.

Препоръчително е да започнете с щателно почистване на повърхността, за да отстраните всякакви замърсявания, мазнини или други замърсители, които могат да повлияят на адхезията на боята. След това е важно да шлайфате повърхността, за да създадете гладка и равномерна текстура, която ще помогне на боята да залепне по-лесно. И накрая, нанасянето на подходящ грунд допълнително ще подобри адхезията и издръжливостта на боята.

Нашият импрегниращ грунд е отличен избор за подготовка на външни повърхности за боядисване. Този грунд е специално формулиран за проникване и запечатване на порести повърхности, осигурявайки гладка и равномерна основа, върху която да се залепи боята. Импрегниращият грунд спомага за подобряване на адхезията и издръжливостта на боята, като гарантира, че тя прилепва плътно към повърхността и остава на място за години напред. Използвайки нашия импрегниращ грунд в комбинация с FORTUNA Клас 1, можете да постигнете висококачествено и дълготрайно покритие, което ще защити и подобри красотата на вашия екстериор в продължение на много години.

Следващата стъпка е да се положи Грунд за стени – неговата функция е да изравни цвета на основата и да осигури по-добра адхезия на боята към стената. Оставете грунда да изсъхне напълно преди боядисване.

Като отделите време за подходяща подготовка на повърхността, можете да гарантирате, че FORTUNA Клас 1 ще осигури отлична защита и дълготрайност.

Защитен Лак

мат | сатен | гланц

За допълнителна защита и ефект след изсъхване препоръчваме да се положи слой от фино прозрачно защитно покритие FORTUNA Защитен лак в една от трите му разновидности: Сатен, Гланц или Мат.

Прозрачното финишно покритие дпълнително ще увеличи дълготрайността на интериорната боя. То ще осигури допълнителен слой защита, предотвратявайки напукване, избледняване или лющене на боята.  Защитните покрития също така улесняват почистването и поддръжката на стените, тъй като могат да се забърсват с влажна кърпа, без да се наранява основният слой боя. Освен това тези покрития подобряват външния вид на стените и добавят фин блясък.

Прилагането на прозрачно защитно покритие върху стени боядисани с интериорна боя FORTUNA Клас 1 може значително да подобри тяхната издръжливост, поддръжка и цялостния външен вид.

Количка
FORTUNA Клас 1
от 13,60 лв.16,00 лв.
Опции
Scroll to Top

КУПИ ПОВЕЧЕ - СПЕСТИ ПОВЕЧЕ

Вземете ДО 30% ОТСТЪПКА!

5% отстъпка, ако закупите 2 продукта

15% отстъпка, ако закупите  3 или повече продукта