FORTUNA Зодиак

Отстъпка След Отстъпка
за 2 продукта -5% 10,45 лв.
за 3 продукта -15% 9,35 лв.
КУПИ ПОВЕЧЕ - СПЕСТИ ПОВЕЧЕ
-5% отстъпка, ако закупите 2 продукта
-15% отстъпка, ако закупите 3 или повече продукта

Какво е Fortuna Зодиак

интериорна боя | матов финиш
Матова интериорна боя на акрилна основа с изключително висока суха покривност. За производството й се използват висококачествени суровини, а специалната й формула определя получаването на плътен, непрозрачен филм след нанасяне. Тази интериорна боя притежава висока устойчивост на миене и триене и висока разливност, което я прави изключително лесна за нанасяне дори от любител.

FORTUNA Зодиак е чудесен избор, за защита и декорация на стени и тавани. Висококачествените суровини и специалната ѝ формула позволява много леко нанасяне, като създава отличен матов финиш без пръскане. Тя не съдържа вредни вещества за човешкото здраве и предоставя стилен естетичен вид.

Изработва се в 12 специални цвята, всеки от които носи уникален усет за връзка с определена зодия.

Тониращите пигменти са швейцарски и са с най-високо качество.

Приложение на Fortuna Зодиак

вътрешно | бани | кухни

FORTUNA Зодиак е интериорна боя с много предимства и приложения. Благодарение на плътния филм който прави, има по-добра влагоустойчивост от другите интериорни бои. Това  я прави идеален избор за мокри и сухи помещения помещения, като стаи, коридори, офиси, бани и кухни и др. Тя е лесна за почистване и устойчива на петна, предлагайки практични решения за Вашия интериот.

Защо да изберете Fortuna Зодиак

издържлива | висока покривност | екологична

Висок клас интериорна боя

 • Покритие: FORTUNA Зодиак Ви осигурява по-плътно покритие, което означава, че ще се нуждаете от по-малко слоеве, спестявайки време и пари в дългосрочен план. Ако основата Ви е добре подготвена, за повечето цветове е достатъчен един слой, за да боядисате стената.
 • Качество: FORTUNA Зодиак се произвежда с премиум материали, в резултат на което получавате по-дълготрайно и по-издръжливо интериорно покритие.
 • Съотношение цена-качество: При добре подготвена основа е достатъчно от само „една ръка“. Това Ви спестява време, а ако заплащате на майстор, за слой то спестявате и пари. Също така, качествените бои имат много по-дълъг живот на потребление, поради своята здравина и еластичност.
 • Външен вид: Първокласните интериорни бои, като FORTUNA Зодиак предлагат по-богата, по-жива цветова палитра, както и по-гладко, по-равномерно покритие.
 • Устойчивост: FORTUNA Зодиак е по-издържлива на износване, устойчивост на петна, миене и други видове в сравнение с опциите от по-нисък клас.
 • Лесно нанасяне: FORTUNA Зодиак е много по-лесна за нанасяне и работа. Тя почти не пръска, има висока разливност (боята се „изглажда“) и гладко нанасяне.
 • Здраве и безопасност: FORTUNA Зодиак е формулирана с минимум вредни химикали, което може да бъде по-безопасно за вас и вашето семейство. Това я прави чудесен избор за интериорна боя.
 • Екологичност: По-малко вредни химикали и по-добри практики за устойчивост.
 • Професионални резултати: Ако търсите покритие с професионално качество, инвестирането в интериорна боя от висок клас може да направи всичко различно в постигането на желания вид и усещане.

ЕКОЛОГИЧЕН ПРОДУКТ

Бои и Декоративни Мазилки Екологични

Ние се ангажираме да Ви предоставим не само качествени и издръжливи продукти, но и такива, които са щадящи за околната среда. Продуктите  Fortuna са:

 • Екологични: не съдържат вредни химикали, включително летливи органични съединения (ЛОС), които могат да имат отрицателни ефекти върху качеството на въздуха в помещенията и околната среда.
 • Устойчиви: направени от естествени, устойчиви материали, които намаляват отрицателното въздействие върху околната среда.
 • Нашият ангажимент към околната среда се простира и върху производствените ни процеси, които дават приоритет на ефективността на ресурсите и намаляването на отпадъците. С нашите екологични продукти можете да подобрите красотата на Вашето пространство, като минимизирате отпечатъка си върху околната среда.

Всички продукти с марката Fortuna са водоразредими и съобразени с всички Европейски екологични норми.

Нанасяне на Fortuna Зодиак

четка | валяк

Разбъркайте добре. Започнете с боядисване около краищата на стените с малка четка или малък, дунапренен валяк, като създадете граница от около 5 см от тавана, ъглите и пода. Използвайте валяк, за да боядисате по-големите площи на стените, като работите на малки участъци и припокривате леко всяко преминаване на валяка, за да избегнете оставянето на ивици или следи от валяк.

Инструменти

Може да се нанася с четка, валяк или бояджийски пистолет.

Разходна норма

10-12 м²/л, като може да варира в зависимост от основата, цвета, начина и условията на нанасяне. За намаляване на разхода е необходимо основата да е равна и грундирана.

Време за Съхнене

2-4 часа при 20°C.

Оставете боята да изсъхне напълно между нанасянето на слоевете, както и след последния слой.

Разреждане

До 5% вода при необходимост. Боята е готова за употеба и не е нужно да се разрежда.

Стъпка 1
Подготовка на Основата

Подгответе много добре основата. При необходимост почистете от замърсявания и шлайфайте

Стъпка 2
Заздравяване на Основата

За ронливи и порьозни повърхности първо нанесете Fortuna нано импрегнатор – разреден в съотношение 1:4 грунд/вода. Той е много важен за обезпрашаване и заздравяване повърхността.

Стъпка 3
Грундиране

Нанесете Fortuna грунд за стени за изравняване цвета на основата и намаляване на разхода. За по-добри резултати може да смесите Fortuna грунд за стени с част от цвета, който ще полагате.

Стъпка 4
Нанасяне

Нанесете първия слой върху подготвената повърхност при температура от 5°С до 25°С. Може да разредите с до 5 % вода. При необходимост от втори слой, нанесете след изсъхване на предходния или 2-3 часа при 20°С. Разтривайте добре.

Ако сте използвали хартиено тиксо за окрайчване на боядисваната повърхност, задължително го махнете преди да изсъхне боята!

Всички бои и мазилки FORTUNA се произвеждат с високо съдържание на акрилна дисперсия и са изключително здрави. Веднъж изсъхнали образуват плътен и еластичен филм, което затруднява отлепването на тиксото и може да доведе до отлющване на боята.

Подготовка на основата

здрава грундирана основа

FORTUNA Зодиак е специално проектирана да бъде изключително здрава и устойчива на износване интериорна боя. Въпреки това, ако повърхността не е подготвена правилно, издръжливостта и дълготрайността на боята могат да бъдат компрометирани. Лошо подготвената повърхност може да намали адхезията и издръжливостта на боята, което води до незадоволителни резултати и намален живот на покритието. Ето защо е изключително важно да отделите време за правилно почистване, шлайфане и грундиране на повърхността, преди да нанесете боята.

Подготовката на повърхността е ключова за постигане на възможно най-добрите резултати. Правилната подготовка гарантира, че боята прилепва добре, изсъхва равномерно и издържа по-дълго.

Препоръчително е да започнете с щателно почистване на повърхността, за да отстраните всякакви замърсявания, мазнини или други замърсители, които могат да повлияят на адхезията на боята. След това е важно да шлайфате повърхността, за да създадете гладка и равномерна текстура, която ще помогне на боята да залепне по-лесно. И накрая, нанасянето на подходящ грунд допълнително ще подобри адхезията и издръжливостта на боята.

Нашият импрегниращ грунд е отличен избор за подготовка на външни повърхности за боядисване. Този грунд е специално формулиран за проникване и запечатване на порести повърхности, осигурявайки гладка и равномерна основа, върху която да се залепи боята. Импрегниращият грунд спомага за подобряване на адхезията и издръжливостта на боята, като гарантира, че тя прилепва плътно към повърхността и остава на място за години напред. Използвайки нашия импрегниращ грунд в комбинация с FORTUNA Зодиак, можете да постигнете висококачествено и дълготрайно покритие, което ще защити и подобри красотата на вашия екстериор в продължение на много години.

Следващата стъпка е да се положи Грунд за стени – неговата функция е да изравни цвета на основата и да осигури по-добра адхезия на боята към стената. Оставете грунда да изсъхне напълно преди боядисване.

Като отделите време за подходяща подготовка на повърхността, можете да гарантирате, че FORTUNA Зодиак ще осигури отлична защита и дълготрайност.

Защитен Лак

мат | сатен | гланц

За допълнителна защита и ефект след изсъхване препоръчваме да се положи слой от фино прозрачно защитно покритие FORTUNA Защитен лак в една от трите му разновидности: Сатен, Гланц или Мат.

Прозрачното финишно покритие дпълнително ще увеличи дълготрайността на интериорната боя. То ще осигури допълнителен слой защита, предотвратявайки напукване, избледняване или лющене на боята.  Защитните покрития също така улесняват почистването и поддръжката на стените, тъй като могат да се забърсват с влажна кърпа, без да се наранява основният слой боя. Освен това тези покрития подобряват външния вид на стените и добавят фин блясък.

Прилагането на прозрачно защитно покритие върху стени боядисани с интериорна боя FORTUNA Зодиак може значително да подобри тяхната издръжливост, поддръжка и цялостния външен вид.

Количка
Интериорна боя Fortuna ЗодиакFORTUNA Зодиак
от 9,35 лв.11,00 лв.
Опции
Scroll to Top

КУПИ ПОВЕЧЕ - СПЕСТИ ПОВЕЧЕ

Вземете ДО 30% ОТСТЪПКА!

5% отстъпка, ако закупите 2 продукта

15% отстъпка, ако закупите  3 или повече продукта