FORTUNA грунд за стени

Какво е FORTUNA Грунд за бои?

Грундът за стени е основен компонент на всеки проект за боядисване на стени и тавани. Използва се за подготовка на повърхността преди нанасянето на боя. Този вид грунд има за цел да подготви повърхността за по-добра адхезия на боята, да намали разхода на боя и да предотврати появата на накъсвания или лющене на боята в бъдеще. Важна негова роля е да направи стената в равен бял цвят. Това е особено важно при боядисване с цветна боя, тъй като всичи цветове изпъкват най-добре върху бяла основа.

Защо да изберем?

Изборът на грунд за бои може да бъде критичен за качеството на окончателното боядисване на повърхността. Спомага за подобряване на адхезията на вашите бои или декоративни покрития към повърхността на стената и намалява разхода на основната боя, осигурявайки подходяща основа. Приложим както за вътрешно така и за външно грундиране.
По-добро покритие: FORTUNA Fondo generale e по-концентриран и с по-висока плътност, което го прави по-покривен и по-ефективен за запълване на порите и неравностите на повърхността. Това води до по-гладко и равномерно покритие след нанасянето му. Изработен чрез съвършенствана технология, която помага да се създаде гладка и равна повърхност за всички качествени бои и декоративни покрития.
Намалява разхода на боя и по-ниски разходи в дългосрочен план: Изборът на FORTUNA Fondo generale грунд за бои може да удължи живота на положената след него боя, като я предпази от неблагоприятни фактори и запази качеството й във времето.
Осигурява равна подложка за боята – след нанасянето му стената е с равен, бял цвят, без разнотониея и петна.
Подобрява качеството и издръжливостта на вашата боя, нейната дълготрайност и издръжливост.
Гарантира професионални резултати и може да прикрие малки неравности, като например пукнатини или дупки, които не са били изравнени преди нанасянето на грунда.

Подготвяне на основата – преди да нанесете грунда, повърхността трябва да бъде добре почистена, обезпрашена и изсъхнала, за да се гарантира оптималната адхезия на грунда към стената. Това може да се постигне чрез измиване на повърхността с миещи препарати и използване на четки, кърпи или гъби.

Нанасяне

Грундът за бои се нанася с четка или валяк, в зависимост от предпочитанията на потребителя и типа на повърхността. Ако след нанасянето на грунда за бои ще се нанася тъмен или наситен цвят, е препоръчително да смесите грунда с част от боята, котято ще се нанася след това

Приложение

Грундът за бои може да се използва както на интериорни, така и на екстериорни стени, и се полага преди основното боядисване. Този вид грунд е важна стъпка в процеса на боядисване, която осигурява по-добро качество и устойчивост на боята върху повърхността.

Shopping Cart
FORTUNA грунд за стени
от 26,00 лв.Опции
Scroll to Top