FORTUNA Защитен лак

Какво е Fortuna защитен лак

интериорна боя | матов финиш

Защитният лак за стени е продукт, който се използва за защита и предпазване на повърхностите от външни влияния и повреди. Той се нанася с валяк, четка или бояджийски пистолет върху стената, след боядисване, полагане на мазилка или декоративна обработка и формира защитен слой, който предпазва стената от влага, замърсявания, прах, износване и други фактори. Произвежда се с изключително високо съдържание на здрава, акрилна дисперсия, което го прави еластичен и необразуващ микропукнатини.
Той е прозрачен и подчертава цвета на стената или обработената повърхност. Защитният лак за стени се предлага в 3 различни вариации – гланц, матов и сатен (полуматов). Изборът на конкретния продукт зависи от предпочитанията за външен вид и желания ефект.

Приложение на Fortuna защитен лак

вътрешно | бани | кухни

За вътрешно и външно приложение. Защитният лак е покритие, изключително устойчиво на замърсявания, надрасквания, драскотини и петна. Веднъж нанесен, той прави покритието под него по-издръжливо и лесно за почистване. Освен това, защитният лак може да предотврати образуването на петна, мухъл и други проблеми, които могат да повредят стените.

Защо да изберете Fortuna Защитен лак

издържлива | висока покривност | екологична

По-лесно почистване: Защитният лак се почиства лесно, защото може да издържи на повече търкане и избърсване, без да се изтрие.
Зони с голям трафик: Защитният лак е по-издръжлив и устойчив на надрасквания, драскотини и замърсявания от обикновените бои, което го прави добър избор за зони с голям трафик като коридори, стълбища и входове.
Податливи на влага зони: Защитният лак е по-устойчив на влага от обикновените бои и мазилки, което го прави подходящ за използване в зони с висока влажност като бани и кухни. Той формира бариера срещу влага, която може да проникне в стените и да причини повреди като пукнатини, белези и разрушаване на боята.

Като цяло Защитният лак е добър избор за стени, когато искате по-издръжливо, лесно за почистване покритие, което има фин блясък и придава по-луксозен вид на помещението.

ЕКОЛОГИЧЕН ПРОДУКТ

Бои и Декоративни Мазилки Екологични

Ние се ангажираме да Ви предоставим не само качествени и издръжливи продукти, но и такива, които са щадящи за околната среда. Продуктите  Fortuna са:

  • Екологични: не съдържат вредни химикали, включително летливи органични съединения (ЛОС), които могат да имат отрицателни ефекти върху качеството на въздуха в помещенията и околната среда.
  • Устойчиви: направени от естествени, устойчиви материали, които намаляват отрицателното въздействие върху околната среда.
  • Нашият ангажимент към околната среда се простира и върху производствените ни процеси, които дават приоритет на ефективността на ресурсите и намаляването на отпадъците. С нашите екологични продукти можете да подобрите красотата на Вашето пространство, като минимизирате отпечатъка си върху околната среда.

Всички продукти с марката Fortuna са водоразредими и съобразени с всички Европейски екологични норми.

Нанасяне на Fortuna Защитен лак

четка | валяк

При нанасяне на Защитният лак е важно да използвате висококачествен валяк и да нанасяте на тънки, равни слоеве. При релефни повърхности може да се нанесе с четка или гъба. Обикновено изсъхва на допир в рамките на няколко часа и при нужда може да се нанесе втори слой след четири до шест часа.

Инструменти

Може да се нанася с четка, валяк или бояджийски пистолет.

Разходна норма

10-12 м²

Време за Съхнене

2-4 часа при 20°C.

Оставете да изсъхне напълно между нанасянето на слоевете, както и след последния слой.

 

Стъпка 1
Подготовка на Основата

Подгответе много добре основата. При необходимост почистете от замърсявания и шлайфайте

Стъпка 2
Заздравяване на Основата

За ронливи и порьозни повърхности първо нанесете Fortuna нано импрегнатор – разреден в съотношение 1:4 грунд/вода. Той е много важен за обезпрашаване и заздравяване повърхността.

Стъпка 3
Грундиране

Нанесете Fortuna грунд за стени за изравняване цвета на основата и намаляване на разхода. За по-добри резултати може да смесите Fortuna грунд за стени с част от цвета, който ще полагате.

Стъпка 4
Нанасяне

Нанесете FORTUNA Защитен лак върху боядисаната повърхност при температура от 5°С до 25°С. Може да разредите с до 5 % вода. При необходимост от втори слой, нанесете след изсъхване на предходния или 2-3 часа при 20°С. Разтривайте добре.

Ако сте използвали хартиено тиксо за окрайчване на боядисваната повърхност, задължително го махнете преди да изсъхне Защитният лак!

Всички бои и мазилки FORTUNA се произвеждат с високо съдържание на акрилна дисперсия и са изключително здрави. Веднъж изсъхнали образуват плътен и еластичен филм, което затруднява отлепването на тиксото и може да доведе до отлющване на боята.

Shopping Cart
Бои и Декоративни Мазили Fortuna Опаковка СянкаFORTUNA Защитен лак
от 11,80 лв.Опции
Scroll to Top